Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

ΕΔΕ: ΑΠΟΧΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ



Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, καλούνται τα μέλη της Ένωσης σε αποχή από τα καθήκοντά τους (09.00 - 11.00), σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

"Το Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε κατά την συνεδρίαση της 9ης Ιανουαρίου 2018 την αποχή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών από τις συνεδριάσεις των Δικαστηρίων της Χώρας (πολιτικών και ποινικών) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του νομοσχεδίου για την ιδιωτική διαμεσολάβηση το οποίο πλήττει την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στη Δικαιοσύνη. Η δημιουργία ενός ενδιάμεσου σταδίου υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης καθιστά απαγορευτική την μετέπειτα προσφυγή στα Δικαστήρια ιδίως για την οικονομικά ασθενέστερη και συντριπτικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να τηρήσουν την απόφαση του Δ.Σ. και να απέχουν από τα καθήκοντά τους την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 από ώρα 09.00’ έως 11.00’ ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους διαδίκους και δικηγόρους για τον λόγο της αποχής."

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια