Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015


Αναρτάται σε ηλεκτρονική μορφή ο πρακτικός οδηγός προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, τον οποίον επιμελήθηκε ο δικηγόρος Σπύρος Λάλας. Σε προλογικό του σημείωμα ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β. Αλεξανδρής ευχαριστεί όλους όσοι συμβάλουν στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Στον ΔΣΑ θα λειτουργήσει επίσης στις 19 και 20/9 Γραφείο Επίλυσης προβλημάτων δικαστικών αντιπροσώπων.
Συνημμένα αρχεία »praktikos_odigos_septemvrioy_2015_.doc

Σε μορφή .pdf

ΠΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Το δημοκρατικό πολίτευμα αποτελεί κοινωνική κατάκτηση του σύγχρονου κόσμου. Η έκφραση της λαϊκής βούλησης στις γενικές εκλογές είναι η ουσία της Δημοκρατίας, που προϋποθέτει αποτύπωσή της κατά τρόπο ορθό και αδιάβλητο. Η συμμετοχή του Δικηγόρου, άμισθου και ανεξάρτητου δικαστικού λειτουργού, ως Δικαστικού Αντιπροσώπου, αποτελεί εγγύηση της ελεύθερης και αδιάβλητης έκφρασης της λαϊκής βούλησης και αποτελεί, ταυτόχρονα για το δικηγόρο τιμή και χρέος προς την Πολιτεία, που τον εμπιστεύεται. Ακριβώς για το λόγο αυτό, η συμμετοχή του δικηγόρου στην εκλογική διαδικασία ως Δικαστικού Αντιπροσώπου δεν επιδέχεται όρους και απαιτεί εκ μέρους του Δικαστικού Αντιπροσώπου προσπάθεια, ενημέρωση, επιμέλεια και σχολαστικότητα στην τήρηση της νομοθεσίας.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών στην προσπάθειά του για ενημέρωση των μελών του, τα οποία θα αναλάβουν τα καθήκοντα του Δικαστικού Αντιπροσώπου στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές: α) οργάνωσε ειδικά σεμινάρια, β) εξέδωσε τον «Πρακτικό Οδηγό» και γ) οργάνωσε και θα λειτουργήσει κατά την 19η και 20η Σεπτεμβρίου 2015 Γραφείο Επίλυσης Προβλημάτων Δικαστικών Αντιπροσώπων.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που προθυμοποιήθηκαν να ασκήσουν το λειτούργημα του δικαστικού Αντιπροσώπου στις εκλογές αυτές, (ανεξάρτητα από το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης, η οποία έχει πάντοτε συμβολικό χαρακτήρα), που απαιτεί σημαντική σωματική και πνευματική καταπόνηση, πιστεύοντας ότι θα επιδείξουν το αίσθημα ευθύνης που αρμόζει στην παράδοση του δικηγορικού σώματος.


Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συναδέλφους-Συμβούλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, που ως μέλη της Επιτροπής Εκλογών αφιέρωσαν σημαντικό χρόνο στις διαδικασίες του διορισμού των δικηγόρων (και των ασκούμενων δικηγόρων) ως Δικαστικών Αντιπροσώπων, τους συναδέλφους που θα απασχοληθούν στο Γραφείο Επίλυσης Προβλημάτων των Δικαστικών Αντιπροσώπων και, τέλος, το συνάδελφο Σπύρο Λάλα, που για μια ακόμα φορά, ανέλαβε ανιδιοτελώς το βάρος της διενέργειας των σεμιναρίων και της επιμέλειας σύνταξης του Πρακτικού Οδηγού.


Αθήνα, Σεπτέμβριος 2015
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
dsa

http://helleniclawyer.blogspot.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια