Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΤΕ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε το Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο πρύτανής του, κ. Γ. Τσάτλας, ζητώντας την ακύρωση, ως παράνομου και αντισυνταγματικού, του σχεδίου «Αθηνά» για την αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατά το σκέλος εκείνο που αφορά στη δημιουργία Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ειδικότερα, με το Προεδρικό Διάταγμα 76/2013 προβλέπονται καταργήσεις, συγχωνεύσεις και μετονομασίες τμημάτων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, καθώς και η ίδρυση ενιαίας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Ψυχολογίας.
Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, ότι με το επίμαχο διάταγμα θίγεται η συνταγματική κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ, καθώς αγνοήθηκαν οι σχετικές με το ζήτημα, αποφάσεις της Συγκλήτου και του συμβουλίου διοίκησης του Ιδρύματος. Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην προσφυγή, βάσει του Ν.4009/2011, με Π.Δ μπορεί να ιδρύονται, συγχωνεύονται ή μετονομάζονται Σχολές και τμήματα των ΑΕΙ, ωστόσο για την ονομασία των συγχωνευμένων τμημάτων και σχολών, ακολουθείται η πρόταση των αρμόδιων διοικητικών οργάνων των πανεπιστημίων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια