Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΙΚ: ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΙΑΙΟ ΦΟΡΟ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ


Θα μελετήσει όλα τα δεδομένα του νέου φόρου και θα έχει έτοιμη την εισήγηση της το αργότερο έως τις 15 Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες πριν την άφιξη της τρόικας στην Αθήνα.

Η απόφαση προβλέπει :
Α. Συνιστούμε Ομάδα Εργασίας, για την δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων και τον σχεδιασμό των απαιτούμενων δράσεων για την εισπραξιμότητα αυτού.

Β. Συγκροτούμε την παραπάνω ομάδα και ορίζουμε τα μέλη αυτής, ως εξής:

1. Θεόφιλο Χατζόπουλο, σύμβουλο στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, ως Συντονιστή.

2. Ανθή Δάρρα, υπάλληλο με βαθμό Β’, του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Προσωπικού Λειτουργίας και Εκμάθησης Η/Υ, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Εισαγωγής και Ελέγχου Στοιχείων Η/Υ (Δ32) της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως μέλος.

3. Γεώργιο Λασκαρίδη, υπάλληλο με βαθμό Γ΄, του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής – ειδικότητας Επιστήμης Η/Υ, που υπηρετεί με απόσπαση στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως μέλος.

4. Ευαγγελία Σαμοΐλη, υπάλληλο με βαθμό Γ’ του κλάδου ΠΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) (Δ30) της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο., ως μέλος.

5. Γεώργιο Μακρή, υπάλληλο με βαθμό Γ’, του κλάδου ΤΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου (Δ13) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογίας της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ως μέλος, με αναπληρώτρια την Περσεφόνη Διαμαντοπούλου, υπάλληλο με βαθμό Β’, του κλάδου ΔΕ Εφοριακών, που υπηρετεί στην ίδια Διεύθυνση.

6. Μαριάννα Κουνατίδη, υπάλληλο με βαθμό Δ΄, του κλάδου ΠΕ Δημοσιονομικών, που υπηρετεί στην Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού, ως μέλος.

7. Σταμάτιο Εζόβαλη, σύμβουλο στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ως μέλος.

Γ. Χρέη Γραμματέα της Ομάδας Εργασίας θα εκτελεί το μέλος που θα ορίσει ο συντονιστής αυτής.

Δ. Έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:

α) Η δημιουργία πλαισίου πολιτικής για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων.

β) Η ανάλυση και οριστικοποίηση των παραμέτρων του νέου φόρου και

γ) Ο σχεδιασμός δράσεων που είναι αναγκαίες για την εισπραξιμότητα του φόρου αυτού.

Ε. Η διάρκεια λειτουργίας της Ομάδας Εργασίας ορίζεται μέχρι την 15/09/2013.

ΣΤ. Η ομάδα εργασίας θα συνεδριάζει εντός των ωρών του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών ή σε χρόνο που καλύπτεται από υπερωριακή απασχόληση, σε κατάστημα του Υπουργείου Οικονομικών, που θα ορίζει ο Συντονιστής αυτής.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια