Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΕΝΝΕΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ


Για αδικαιολόγητη απουσία από την εργασία τους επί μεγάλο χρονικό διάστημα παραπέμπονται στο πειθαρχικό συμβούλιο έξι υπάλληλοι υπηρεσιών του υπουργείου Εσωτερικών ενώ τρεις ακόμη εγκαλούνται για μη τήρηση ωραρίου και απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο. Με βάση έκθεση την οποία συνέταξαν, ύστερα από έλεγχο, επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκηςενεργοποίησε τις διαδικασίες πειθαρχικής ευθύνης για εννιά υπαλλήλους. Παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του υπουργείου Εσωτερικών τους έξι ενώ καλεί σε απολογία τους άλλους τρεις για πειθαρχικές παραβάσεις υπαλληλικού καθήκοντος.


Το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου Εσωτερικών σκιαγραφεί ως εξής τις υποθέσεις που αφορούν τις παραπομπές:


* «Υπάλληλος η οποία αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, από τον Ιανουάριο του 2011 ως τον Μάρτιο του 2013. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η ανωτέρω υπάλληλος, κατά το διάστημα της απουσίας της, διετέλεσε για ορισμένο χρόνο πρόεδρος σε δημοτικό ΝΠΔΔ, παρ' ότι, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην υπ' αριθμ. 277/2009 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ, δεν είναι επιτρεπτή η άσκηση των εν λόγω καθηκόντων από δημόσιο υπάλληλο».


* «Υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για διάστημα επτά μηνών, από τον Ιανουάριο του 2012 ως τον Ιούλιο του 2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας λόγω μη τήρησης του ωραρίου για διάστημα έξι μηνών, από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2011».


* «Υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του για χρονικό διάστημα δύο μηνών, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2011».


* «Υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι απείχε αδικαιολόγητα από την εκτέλεση των καθηκόντων του κατά 42 ημέρες, από 1.8.2012 έως 12.9.2012 και δεν συμπλήρωσε τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας, για ένα μήνα λόγω μη τήρησης του ωραρίου, τον Οκτώβριο του 2012».


* «Δύο υπάλληλοι οι οποίοι αναφέρεται ότι δεν συμπλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο εργασίας για χρονικό διάστημα επτά μηνών, από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Μάρτιο του 2013».


Παράλληλα, δύο υπάλληλοι καλούνται σε απολογία επειδή ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο εντοπίστηκε ότι τον Νοέμβριο του 2012 δεν τηρούσαν το ωράριο εργασίας τους (απόκλιση 8-19 ώρες κατά τον μήνα αυτό). Τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει υπάλληλος ο οποίος αναφέρεται ότι «(α) παρέλειψε να ελέγξει την τήρηση του χρόνου εργασίας των υπαλλήλων που παρουσιάζουν απόκλιση από τον προβλεπόμενο εργασιακό χρόνο και (β) δεν ειδοποίησε τον αρμόδιο εκκαθαριστή προκειμένου να προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης για την αναλογική περικοπή μισθοδοσίας σε βάρος των ίδιων υπαλλήλων, για την υπαίτια μη παροχή υπηρεσίας εκ μέρους τους».

 (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ)

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια