Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΔΙΚΗ ΑΚΗ: ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ


Την πρόθεση μέχρι τη Δευτέρα να τελειώνουν οι μάρτυρες υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου και των 18 συγκατηγορουμένων του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ώστε να διακοπεί η δίκη μέσα στον Αύγουστο, λόγω των καλοκαιρινών διακοπών εξέφρασε από έδρας ο πρόεδρος του δικαστηρίου Χρήστος Κατσιάνης.

Κατόπιν αυτού πρώτος μάρτυρας κατέθεσε σήμερα ο μηχανικός Μάρκος Παστουσέας ο οποίος έχει προταθεί από την υπεράσπιση του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες για τις διαδικασίες υπογραφής της επίμαχης σύμβασης.

Πρόεδρος: Έχετε κάτι να παρατηρήσετε ότι κάτι δεν τηρήθηκε; Ακούστηκε κάτι;

Μάρτυρας: Όχι προσωπικά εγώ δεν άκουσα. Εκείνη την περίοδο δεν είχα και εμπλοκή.

Εισαγγελέας Π. Παναγιωτόπουλος: Αν η Ferrostaal ήθελε να επηρεάσει τους Έλληνες αξιωματούχους , μπορούσε να το πράξει ή υπήρχαν διαδικασίες που έβρισκαν τοίχο;

Μάρτυρας: Διαδικασίες υπάρχουν. Τώρα….

Οι αναφορές του αναπληρωτή εισαγγελέα Παν. Παναγιωτόπουλου στις υπουργικές αποφάσεις προκάλεσαν τη νέα παρέμβαση του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Α. Τσοχατζόπουλος: Δεν πήρε κανένας υπουργός απόφαση. Είναι λάθος. Δεν είναι δουλειά του υπουργού. Δεν ισχύει. Με το ζόρι να το κάνουμε;. Σας βοηθώ. Επειδή δεν ξέρετε τα πράγματα, να τα μαθαίνετε...

Στο σημείο αυτό, η υπεράσπιση του πρώην υπουργού επανέφερε το θέμα της αναγκαιότητας κλήτευσης των μελών του ΚΥΣΕΑ.

http://www.newsbomb.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια