Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο σχέδιο νόμου-μεταξύ άλλων-προβλέπονται:

• κατάργηση 6.700 κενών οργανικών θέσεων αστυφυλάκων γενικών καθηκόντων και ανασυγκρότηση του Αρχηγείου του Σώματος
• συγκρότηση νέας ευέλικτης Ασφάλειας, προς διευκόλυνση και επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης, διαβίβασης και υλοποίησης των εντολών
• προώθηση της συνεργασίας με τους ΟΤΑ μέσω μνημονίων συνεργασίας σε θέματα αστυνόμευσης και εξυπηρέτησης
• συγκρότηση αυτοτελούς κεντρικής Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας.
• δημιουργία ειδικού Κλάδου Αλλοδαπών & Μετανάστευσης, με αντικείμενο το συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αρμοδίων για το χειρισμό των θεμάτων αυτών Υπηρεσιών.
• αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας, καθώς καθίσταται ΝΠΔΔ και αποκτά διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, εποπτευόμενη από τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, πολίτη ή φορέα, να συμμετέχει στη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, υποβάλλοντας παρατηρήσεις, σχόλια, ιδέες και προτάσεις, μέσω της πλατφόρμας της Ανοιχτής Διακυβέρνησης (http://www.opengov.gr/yptp/?p=960) , έως και τη Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2013.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια