Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΝΕΟ ΜΕΤΩΠΟ: "ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ" ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ


Σε ανοικτή κόντρα με το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρούν τα Επιμελητήρια της χώρας, αφήνοντας αιχμές για μεθοδεύσεις σε βάρος του θεσμού.

Στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), υπό την προεδρία του προέδρου της, Κωνσταντίνου Μίχαλου, την περασμένη Παρασκευή, εκδόθηκε ψήφισμα που εστάλη χθες στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Σε αυτό καταγγέλλεται ευθέως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης, Στέφανος Κομνηνός, ότι ακολουθεί, επί μακρό χρόνο, τακτική εναντίον του επιμελητηριακού θεσμού, που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση και εν τέλει στον αφανισμό του.

Η ΚΕΕΕ καλεί, ειδικότερα, την κυβέρνηση να λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να διαφυλαχθεί ο επιμελητηριακός θεσμός «που λειτουργεί στη χώρα μας με εξαιρετική επιτυχία σχεδόν επί έναν αιώνα», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, αδιαπραγμάτευτες θέσεις είναι η διατήρηση του καθεστώτος του δημόσιου χαρακτήρα των Επιμελητηρίων, με παράλληλη διατήρηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής των επιχειρήσεων ως μέλη τους, καθώς και η διατήρηση του υφιστάμενου αριθμού τους.

Στη συνεδρίαση που προηγήθηκε μέλη της ένωσης εξαπέλυσαν ευθείες βολές κατά του κ. Κομνηνού ότι ο ίδιος είχε αποστείλει στην τρόικα σχέδιο περιορισμού των 59 Επιμελητηρίων σε... 13, όπως γράφει η Ναυτεμπορική.

Ταυτόχρονα, υπενθυμίσθηκε ότι πέρυσι επεδίωκε να «υφαρπάξει» το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) από την ΚΕΕΕ και να το υπαγάγει, απ’ ευθείας, στην αρμοδιότητά του.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε, εξάλλου, να αποδοκιμασθεί ο γεν. γραμματέας του ΥΠΑΝ, για «τακτική προσβολής του επιμελητηριακού κύρους και των προσπαθειών που καταβάλλονται από την κεντρική ένωση και τα Επιμελητήρια για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους και τη συμμετοχή τους σε κοινοτικά προγράμματα.

Η τακτική αυτή του ως άνω κ. γενικού γραμματέα -αναφέρεται επί λέξει στο ψήφισμα-, η οποία ατυχώς συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, παρά τις έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες των επιμελητηριακών φορέων, αποτελεί μια εχθρική και κακεντρεχή για τα Επιμελητήρια της χώρας ενέργεια, η οποία πρέπει να αποδοκιμασθεί από όλους».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια