Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

ΝΕΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ 13 % Ο Φ.Π.Α. ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ


Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς. Όπως τόνισε θα ισχύσει από την 1η Αυγούστου.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι είναι η πρώτη θετική αλλαγή. "Είναι μήνες που πήρα πάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων, δεν ήταν εύκολο, αλλά είπα στην τρόικα ότι θα αυξηθεί ο τζίρος και τα έσοδα του κράτους".

Όπως είπε ο Α. Σαμαράς οι εκπρόσωποι της τρόικας "δεν το πιστεύουν ακόμα, λέω την αλήθεια, δέχθηκαν όμως να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας".

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε πως βασίστηκε στα Επιμελητήρια και τις επιχειρηματικές ενώσεις που τον διαβεβαίωσαν ότι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και θα έρθουν νέα έσοδα στο κράτος.

Πάντως κάλεσε τα καταστήματα να κόβουν κανονικές αποδείξεις. "Αν η φοροδιαφυγή συνεχιστεί σα να μη συνέβη τίποτα, τότε αυτό θα φταίει που θα αυξηθεί πάλι ο ΦΠΑ στο 23%".

Ωστόσο επεσήμανε πως αν πετύχει το πείραμα θα ακολουθήσουν και άλλες μειώσεις δυσβάσταχτων φόρων.

Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ακόμη ότι η κυβέρνηση απέτρεψε μέτρα που είχαν ψηφιστεί για το 2014 όπως η νέα μείωση στις συντάξεις, στους μισθούς στρατιωτικών, αλλά και ο πρόσθετος φόρος στους τζίρους των επιχειρήσεων.

Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εσωτερική πολιτική κατάσταση τόνισε ότι 'δεν θα μας εμποδίσουν όσοι έχουν συμφέρον. Κόψαμε τα παλαμάρια, το πλοίο έφυγε".

"Θυμίζω ότι μόνο ένα χρόνο βρισκόμαστε στην κυβέρνηση. Γνωρίζουν όλοι πολύ καλά πως έβλεπαν την Ελλάδα πριν από ένα χρόνο και πως την βλέπουν σήμερα. Ήταν από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα που υπήρχαν ποτέ να αλλάξουμε την εικόνα. Ας γνωρίζουν ότι κόψαμε τα παλαμάρια. Το πλοίο έχει φύγει και πίσω δεν κάνει. Δεν χαλαρώνουμε, θα φθάσουμε ως το τέλος. Δύναμή μας η Ελλάδα του αύριο, η Ελλάδα του αύριο χωρά και τους αντιπάλους μας. Σήμερα έχουμε τα πρώτα χειροπιαστά δείγματα. Πετύχαμε την πρώτη σημαντική μείωση. Πίσω δεν υπάρχει", ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια