Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ


Απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού από τους Δήμους σε τουριστικές επιχειρήσεις
Νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού

Στην απευθείας εκμίσθωση αιγιαλού σε τουριστικές επιχειρήσεις, θα μπορούν να προβαίνουν οι Δήμοι, τηρώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση των υπουργείων Οικονομικών και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ρύθμιση οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για το 2013 θα θεωρούνται όμορες προς τον αιγιαλό, εφόσον καταθέσουν αίτηση στις Κτηματικές Υπηρεσίες για την μίσθωση του μεσολαβούντος παλαιού αιγιαλού. Στην περίπτωση αυτή, οι Δήμοι μόνο με την προσκόμιση της σχετικής αίτησης του επιχειρηματία, θα μπορούν να προβούν άμεσα στην απευθείας εκμίσθωση και του αιγιαλού.

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε από τους βουλευτές και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ), καταγράφονται για πρώτη φορά οι μισθώσεις παλαιού αιγιαλού, ενώ επίσης εξασφαλίζονται άμεσα και πόροι του Δημοσίου από την αξιοποίηση του παλαιού αιγιαλού, που μέχρι τώρα είτε δεν εισπράττονταν καθόλου, είτε αφήνονταν στην καλή πίστη των συμβαλλομένων μερών και την ευσυνειδησία της διοίκησης. Την πρωτοβουλία για την τροπολογία ανέλαβαν οι βουλευτές κυρία Αγγελική Γκερέκου και κ.κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, Βασίλειος Υψηλάντης και Βασίλειος Κεγκέρογλου.

1 σχόλια :

Επιτροπή αγώνα για την παραλία του Γαλησσά



Μέτα τη συγκέντρωση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε στις 26 Ιουνίου, συγκροτήθηκε Επιτροπή Αγώνα αποτελούμενη από κάτοικους και φίλους του Γαλησσά με σκοπό:
Να εκφράσουν σε οποιονδήποτε αρμόδιο φορέα την αντίδρασή τους και να ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη για την απόφαση μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ της παραλιακής ζώνης του Γαλησσά (έκταση 27.992 τ.μ.) και με το πρόσχημα ότι πρόκειται για δημόσιο κτήμα (παλαιός αιγιαλός) να την ξεπουλήσουν σε οποιονδήποτε επίδοξο επενδυτή, ο οποίος θα στηρίξει την επιχειρηματικότητα του πάνω στους κόπους και τους αγώνες 29 κατοίκων - ιδιοκτητών της περιοχής, που αγωνίστηκαν για να στήσουν και να διασώσουν τις επιχειρήσεις και τις περιουσίες που δημιούργησαν πάνω στη γη των προγόνων τους, που τώρα τελείως αβασάνιστα τείνουν να ξεπουληθούν.
Η ίδια Επιτροπή Αγώνα, συνεπικουρούμενη απ' όλους τους αρμόδιους φορείς θα ζητήσει την επαναχάραξη του παλαιού αιγιαλού στον Γαλησσά, ώστε να διορθωθεί η εσφαλμένη αρχική χάραξη και να υπάρξει λύτρωση όλων αυτών που κινδυνεύουν να δουν "αλλά αφεντικά" στις περιουσίες τους, για τις οποίες μάλιστα το κράτος τους φορολογεί κανονικά, ενώ σε περίπτωση που τις ξεπουλήσει δεν πρόκειται να δώσει την παραμικρή αποζημίωση.
ΖΗΤΑΜΕ:
1.Να ΜΗΝ παραχωρηθούν στο ΤΑΙΠΕΔ οι εκτάσεις των 27.922,34 τ.μ. της παραλιακής ζώνης του Γαλησσά όπως προβλέπεται από την με Αριθμ. αποφ. 234/13 (ΦΕΚ - 1020 Β/25-4-2013): Μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία " Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε." περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν.3986/2011 (Α' 152) 2.Να υπάρξει κοινό μέτωπο με την τοπική αυτοδιοίκηση και να παρθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για το θέμα. 3.Να γίνει επαναχάραξη του παλαιού αιγιαλού Γαλησσά με ορθά και αντικειμενικά κριτήρια. Επιτροπή Αγώνα:
Βουτσίνος Ι. Ιωάννης (επιχειρηματίας), Βαρθαλίτης Γεώργιος (επιχειρηματίας - πρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Σύρου), Βακόνδιος Στέφανος (δημοτικός σύμβουλος - πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου "Άγιος Στέφανος"), Βουτσίνος Μάριος (δημοσιογράφος- π. Βουλευτής), Μπουγιούρης Κωνσταντίνος (επιχειρηματίας- π. πρόεδρος Συλλόγου "Τερψιχόρη"), Βουτσίνος Μ. Ιωάννης (πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλησσά- τ. Κοινοτάρχης Γαλησσά), Βουτσίνος Α. Ιωάννης (πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Γαλησσά), Ρούσσος Παντελής (επιχειρηματίας), Μαραγκού Δέσποινα (επιχειρηματίας).

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ :
http://www.avaaz.org/en/petition/PROTECT_THE_COASTLINE_OF_GALISSA_VILLAGE_IN_SYROS_ISLAND_AND_THE_PRIVATE

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια