Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΝΟΜΟΣ - ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ


Δρακόντειο νόμο με αυστηρές ποινές για πριπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος μαύρου χρήματος» προωθεί το οικονομικό επιτελείο, με στόχο να έχει οριστικοποιηθεί ως προς τις διατάξεις του και να ψηφιστεί μέσα στον Ιούνιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι τομές αφορούν:

Την προώθηση ρύθμισης για τον μη ανασταλτικό χαρακτήρα των ποινικών διώξεων και των ποινών κάθειρξης για χρέη και φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ.
Την επιτάχυνση των διαδικασιών και την άρση των νομικών εμποδίων για δεσμέυσης - εξπρές κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων που εντοπίζονται από τις ελεγκτικές Αρχές να έχουν διαπράξει οικονομιικά εγκλήματα.
Την επέκταση σε όλο το φάσμα των φόρων της κατάργησης της δυνατότητας διοικητικού συμβιβασμού με την Εφορία με μείωση των προστίμων, η τμηματική καταβολή του φόρου, ενώ γίνεται άμεσα απαιτητό ολόκληρο το ποσό του πρόσθετου φόρου που καταλογίζεται από τις ελεγκτικές Αρχές.
Την «ενεχυρίαση» των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων του φοροπαραβάτη, έτσι ώστε το Δημόσιο να διασφαλίζει την είσπραξη των απαιτήσεών του σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη διαπίστωση του αδικήματος από τον πολίτη.

Εθνος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια