Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Με την επιστολή μας αυτή και στα πλαίσια του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών», που προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών του Συλλόγου σας στο άνω πρόγραμμα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν δικηγορικά γραφεία και άνεργοι πτυχιούχοι νομικοί ως ακολούθως:

• Κάθε δικηγορικό γραφείο, δικαιούται να απασχολήσει ΔΩΡΕΑΝ έναν ή και περισσότερους ανέργους νέους έως 29 ετών, για 4-5 μήνες και για 6 ώρες ημερησίως (500 ώρες συνολικά).

• Κάθε άνεργος πτυχιούχος νομικός, γεννηθείς από το 1983 και μετά, που είναι εγγεγραμμένος στο Δικηγορικό Σύλλογο, μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση, και εάν επιλεγεί (μοριοδοτούνται υψηλά : το χαμηλό εισόδημα για το 2011, ο βαθμός πτυχίου, το πιο πρόσφατο έτος κτήσης πτυχίου, η καλή γνώση ξένης γλώσσας, το μεταπτυχιακό δίπλωμα), θα καταρτιστεί για 80 ώρες στο ΚΕΚ Practica, θα απασχοληθεί για 4-5 μήνες σε Δικηγορικό Γραφείο και θα επιδοτηθεί από το Υπ. Εργασίας με 2.700,00€. Ο αριθμός των ανέργων που κάθε γραφείo μπορεί να απασχολήσει ΔΩΡΕΑΝ, εξαρτάται από τον αριθμό του ήδη απασχολούμενου προσωπικού και συγκεκριμένα:

• Με 0-4 εργαζόμενους, δικαιούται να απασχολήσει 1 άνεργο • Με 5 άτομα και άνω εργαζόμενους, δικαιούται να απασχολήσει το 30% του αριθμού των εργαζομένων Η κατάρτιση (διάρκειας 2 εβδομάδων) στο ΚΕΚ Practica, θα γίνει σε εξειδικευμένα αντικείμενα (προτεινόμενα από το Σύλλογο) ή σε γενικά αντικείμενα (π.χ. τεχνικές επικοινωνίας, ομαδικότητα, πληροφορική).

Τα δικηγορικά γραφεία μπορούν να απασχολήσουν άνεργους πτυχιούχους ή/και απόφοιτους λυκείου, με τη διαφορά ότι η επιδότηση των αποφοίτων λυκείου από το Υπ. Εργασίας είναι 2.400,00 €.

To Δικηγορικό γραφείο που συμμετέχει, θα δεσμευτεί πριν την έναρξη του προγράμματος, να μη μειώσει τον αριθμό εργαζομένων τoυ, εάν έχει, μόνο για αυτούς τους 5 μήνες.

Είμαστε στην διάθεσή σας, για κάθε διευκρίνιση στο τηλ. 2610226652 ή 2610222240. Περισσότερες πληροφορίες του προγράμματος και οδηγίες για την υποβολή αίτησης στο www.voucher.practica.gr .

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια