Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΕΝΗ


Δικογραφία σε βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γ. Γερμενή σχηματίζει η ΕΛ.ΑΣ, με βάση τις καταγγελίες ότι ο «Καιάδας» κινήθηκε απειλητικά εναντίον του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη αλλά και ότι οπλοφορούσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας «για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία στο πλαίσιο της οποίας εξετάζονται καταγγελίες για απειλητική κίνηση - επίδειξη όπλου από τον βουλευτή».

Αν διαπιστωθούν ποινικά αδικήματα αναμένεται να ασκηθούν διώξεις με τις ανάλογες κατηγορίες.

Το επίμαχο βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται ο Γερμενής στριμωγμένος σε μια γωνία του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου από δύο άνδρες της ασφάλειας του Γ. Καμίνη, αποδεικνύει κατά πολλούς τα όσα δήλωσαν νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες, ότι δηλαδή ο βουλευτής της ΧΑ επιχείρησε να βγάλει το πιστόλι του, μετά την επίθεση προς τον δήμαρχο Αθηναίων.

Στο εν λόγω βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ακούγονται οι δύο άνδρες να ζητούν από τον Γ. Γερμενή να βάλει το πιστόλι του στη θέση του.

«Στη θέση του, στη θέση του» ακούγεται να λέει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ο οποίος αποπειράθηκε σήμερα να γρονθοκοπήσει τον κ. Καμίνη αλλά, αντ' αυτού, χτύπησε ένα 12χρονο κοριτσάκι, το οποίο ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του αφού... «γλίτωσε» από τον Καιάδα με μια μελανία.

«Οι άνθρωποι αυτοί το μόνο που ξέρουν είναι η γλώσσα της βίας. Η γλώσσα του τσαμπουκά δεν περνάει» σχολίασε ο Γ. Καμίνης για τα όσα εκτυλίχθηκαν σήμερα και πρόσθεσε: «Είναι δυνατόν αυτό το υποκείμενο να περιφέρεται και να οπλοφορεί; Είχε το χέρι στο όπλο. Πήγε να βγάλει όπλο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τις Αρχές, αλλά και τους πολίτες».

Μάλιστα, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, είπε ότι θα κάνει μήνυση κατά του
--> Γερμενή και ότι πρέπει να αρθεί η ασυλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι αφορμή για την ένταση στάθηκε η ματαίωση, από την αστυνομία και το Δήμο, της κίνησης της Χρυσής Αυγής να μοιράσει το πρωί «Τρόφιμα της Λαμπρής σε Έλληνες πολίτες», στην πλατεία Συντάγματος, χωρίς ωστόσο, να έχει ζητήσει τη σχετική άδεια.

Μετά την απομάκρυνσή τους από το Σύνταγμα, τα μέλη της οργάνωσης αποφάσισαν να μοιράσουν τα τρόφιμα σε Έλληνες, στα παλιά γραφεία τους κοντά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου όπου και εκτυλίχθηκαν οι παρακάτω σκηνές...


Μιχαλολιάκος: «Αν ο Καμίνης τολμά ας βγει και μια φορά βόλτα μόνος του στην πόλη»Για πολιτική συμπαιγνία με στόχο την εξασφάλιση εκ μέρους του Γιώργου Καμίνη του χρίσματος για τη δημαρχία εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και από τη Νέα Δημοκρατία, κάνει λόγο ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος στο protothema.gr, στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά τα πρωινά επεισόδια στο Δημήτρη Μαρκόπουλο. Με τη φράση «ο Καμίνης παρείχε υπηρεσίες στον Σαμαρά» και με καταγγελία περί «ωμής παραβίασης μιας καθ’ όλα νόμιμης συγκέντρωσης» ο κ. Μιχαλολιάκος εξαπολύει μύδρους και αναφέρει: «Κατά του Καμίνη δεν θα στραφεί νομικά η Χρυσή Αυγή, αλλά θα στραφεί ο λαός της Αθήνας τον οποίο έχει παραδώσει βορά στους λαθρομετανάστες. Αν τολμά ας βγει και μια φορά βόλτα μόνος του στην πόλη, χωρίς τους αστυνομικούς του».

«Η συγκέντρωσή μας ήταν καθ’ όλα νόμιμη καθώς είχαμε στείλει εξώδικη ενημέρωση ενώ αναφέραμε ρητά πως επρόκειτο για πολιτικού χαρακτήρα συνάθροιση. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση του Δημάρχου και της κυβέρνησης σε μια συγκέντρωσή μας. Πρόκειται για μια ωμή παραβίαση του Συντάγματος» τονίζει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής και προσθέτει: «Στην Αθήνα εξελίχθηκε μια στρατιωτικού χαρακτήρα επιχείρηση με την ανοχή της κυβέρνησης ανάλογη με αυτή που είχε γίνει στη Λάρισα. Το μόνο που δεν είδαμε ήταν να σκάνε και τα λάστιχα των οχημάτων που μετέφεραν τα τρόφιμα. Μέχρι και τα κλειδιά του φορτηγού – ψυγείου κατάσχεσαν. Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών ήταν να μεταφέρουμε τα τρόφιμα και τη διανομή τους από το Σύνταγμα στα γραφεία μας στην οδό Δηλιγιάννη. Τι ήθελε δηλαδή ο Δήμαρχος Αθηναίων; Να μην δώσουμε 4.000 πακέτα βοήθειας στους συνέλληνες;».

Τα πυρά του πάντως ο κ. Μιχαλολιάκος τα στρέφει κυρίως κατά της ΝΔ. «Πρόκειται για τραγική πολιτική συμπεριφορά. Η ΝΔ εξελίσσεται σε ένα ανθελληνικό και λαθρολαγνικό κόμμα που στηρίζει τον ανύπαρκτο ως προς την ασφάλεια των Αθηναίων Καμίνη. Δυστυχώς η μεγάλη αυτή παράταξη έχει αποκοπεί από τον εθνικό χαρακτήρα της και με την στήριξη στον Καμίνη θα το πληρώσει», υποστηρίζει.

Ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής σημειώνει επίσης πως «ο εκλεκτός των 30.000 αλλά και των λαθρομεταναστών που αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα των προηγούμενων δημοτικών εκλογών πήγε κόντρα στους 450.000 Έλληνες που ψήφισαν τη Χρυσή Αυγή. Το χειρότερο όμως όλων είναι πως η ΝΔ σύρεται πίσω από αυτόν τον ανύπαρκτο Δήμαρχο που παρέδωσε την πόλη στους λαθρομετανάστες και το παρεμπόριο. Έστησαν λοιπόν ένα show εις βάρος μας με αποκλειστικό γνώμονα την στήριξη του Καμίνη από τη ΝΔ. Ο Σαμαράς έκανε πολιτικό δώρο στον Δήμαρχο, όμως ο λαός της Αθήνας θα το ακυρώσει άμεσα. Ο Δήμος στις επόμενες εκλογές θέλουν δεν θέλουν θα γίνει δικός μας».

Στην ερώτησή μας για το γεγονός πως ο βουλευτής του κόμματος κ. Γερμενής χαστούκισε ένα 12χρονο κοριτσάκι ο κ. Μιχαλολιάκος είναι κάθετος. «Να σταματήσει αυτή η ψευδής ιστορία. Κανένα κοριτσάκι δεν χαστουκίστηκε. Γιατί δεν δίνουν το όνομά του στη δημοσιότητα; Γιατί δεν υπάρχει βίντεο από αυτό το στιγμιότυπο, όπως υπήρξε βίντεο με τη σύλληψη και την προσπάθεια φίμωσης του βουλευτή μας; Μια σύλληψη παρεπιμπτόντως παράνομη για την οποία οι δύο αστυνομικοί θα πρέπει να πάνε στο αυτόφωρο. Ο Γερμενής ως βουλευτής είχε αρμοδιότητα να ζητήσει το λόγο για τα όσα γίνονταν παράνομα εις βάρος του συσσιτίου μας. Αυτό προβλέπεται από το Σύνταγμα». Και ο κ. Μιχαλολιάκος καταλήγει: «Εμείς, σε αντίθεση με τον βολεμένο κ. Καμίνη, δεν φοβόμαστε. Εμείς είμαστε έτοιμοι να πάμε ακόμα και φυλακή για τις απόψεις μας. Δεν μας τρομάζει το γεγονός να θελήσουν να μας βγάλουν εκτός νόμου»!

Ουρές στη διανομή τροφίμων της Χρυσής Αυγής
Στην οδό Δηλιγιάννη στη διανομή τροφίμων «μόνο για Έλληνες» που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή σχηματίστηκαν
από την πρώτη στιγμή ουρές καθώς περισσότερα από 1.000 άτομα συνέρρευσαν στο σημείο προκειμένου να μοιραστούν τους 3,5 τόνους τροφίμων που θα διανεμηθούν.

Νωρίτερα σημειώθηκε ένταση στην πλατεία Συντάγματος όταν τέσσερις διμοιρίες των ΜΑΤ εμπόδισαν μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής να διανείμουν τα τρόφιμα όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.

Μάλιστα οι άνδρες των ΜΑΤ χρειάστηκε να προχωρήσουν σε περιορισμένη χρήση χημικών όταν τα πνεύματα οξύνθηκαν καθώς τα μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να «απεγκλωβίσουν» ένα φορτηγό που είχε ακινητοποιηθεί από την αστυνομία έξω από το ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετάνια”.

Στο σημείο βρέθηκε και εισαγγελέας.

Τελικά λίγα λεπτά μετά τις 8 οι μέλη και οι βουλευτές και τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν από το σημείο ανακοινώνοντας την πρόθεσή του κόμματος να προχωρήσει στη διανομή στην οδό Δηλιγιάννη...

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια