Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΔΙΑΣΗΜΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΛΕΜΙΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΒΟΜΒΙΣΤΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΩΝΗΣ


Διάσημη πολέμια της θανατικής ποινής στις ΗΠΑ η δικηγόρος Τζούντι Κλαρκ ανέλαβε την υπεράσπιση του κατηγορούμενου για τις βομβιστικές επιθέσεις στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, που στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 268, Τζοχάρ Τσαρνάεφ.

Πρόσφατα η ίδια είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Τζάρεντ Λι Λάφνερ που σκότωσε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε σοβαρά με ημιαυτόματο όπλο την πρώην βουλευτή των ΗΠΑ, Γκάμπριελ Γκίφορντς.

Στο παρελθόν η Κλαρκ ήταν δικηγόρος του διαβόητου «Unabomber» Τεντ Καζίνσκι και του βομβιστή στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα Ερικ Ρούντολφ.

Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που υπερασπίζεται σήμερα κατηγορείται για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής στη διπλή βομβιστική επίθεση κοντά στην γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης στις 15 Απριλίου.

Στις επιθέσεις φέρεται συνεργός, από την αστυνομία και το FBI και ιθύνων νους κατά τον 19χρονο κατηγορούμενο ο αδελφός του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, που σκοτώθηκε τρεις μέρες μετά τον Μαραθώνιο σε συμπλοκή με την αστυνομία.

Το FBI ερεύνησε εξονυχιστικά το σπίτι που ζούσε ο Ταμερλάν Τσαρνάεφ με τη σύζυγό του Κάθριν Ράσελ χθες και μάζεψε πολλά στοιχεία μέσα σε μεγάλες μαύρες σακούλες ενώ το CNN μετέδωσε ότι μία από αυτές έφερε τίτλο: «δείγματα DNA».

Στη συνέχεια έρευνα έγινε και στο σπίτι των γονιών της 24χρονης χήρας του Ταμερλάν, Κάθριν Ράσελ.

Πράκτορες του FBI ανέκριναν χθες τη χήρα του Ταμερλάν Τσαρνάεφ, του υπόπτου ως δράστη της βομβιστικής επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Σύμφωνα με τον ειδικό πράκτορα Τζέισον Πακ, τα μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας παρέμειναν επί 90 λεπτά στο σπίτι των γονέων της Κάθριν Ράσελ, στο Νορθ Κίνγκστον του Ρόουντ Άιλαντ.

Ιχνη DNA που ανήκει σε γυναίκα βρέθηκαν σε μία από τις βόμβες και, σύμφωνα με πηγή της έρευνας που δεν κατονομάζεται, είναι πιθανόν να προέρχονται από γυναίκα συνεργό, από κάποια υπάλληλο καταστήματος από όπου προέρχονται τα υλικά ή από πρόσωπο μεταξύ του πλήθους που παρακολουθούσε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

www.tanea.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια