Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗ



Απόφαση σταθμό πήρε το δικαστήριο των Τρικάλων, καθώς έκρινε πως ο κατηγορούμενος που εισέπραττε τη σύνταξη της νεκρής μητέρας του δεν έφερε ευθύνη για την παράνομη είσπραξη, αλλά αντίθετα οι ευθύνες βάρυναν αποκλειστικά το ΙΚΑ.

Σύμφωνα με το trikalavoice.gr, στο εδώλιο κάθισε άτομο που κατηγορούνταν πως εισέπραξε τουλάχιστον 7.000 ευρώ, όταν συνέχισε να λαμβάνει τη σύνταξη της μητέρας του μετά το θάνατό της.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο, όπου παρά την πρόταση της Εισαγγελέως για ενοχή και καταδίκη, η έδρα έκρινε τον κατηγορούμενο αθώο. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, δεν έφερε ευθύνη ο κατηγορούμενος, ο οποίος εξακολουθούσε να βρίσκει χρήματα κάθε μήνα στο τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας του, αλλά το ίδιο το κράτος και το ΙΚΑ που τα κατέθεταν.

Πηγή: Απίστευτη απόφαση δικαστηρίου: Το ΙΚΑ φταίει που του έδινε τη σύνταξη, όχι εκείνος που την έπαιρνε | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/node/106950#ixzz2UCJ41F5l

1 σχόλια :

Λίγο υπερβολική η απόφαση, αν όντως είναι έτσι. Ο συγκεκριμένος τύπος σίγουρα είναι φουκαράς, όμως όσο κι αν ακούγεται άσχημο, είναι αυτοί οι φουκαράδες που μας έφεραν εκεί που είμαστε (διότι ο Κόκκαλης δεν έχει ανάγκη να βγάλει μαϊμού σύνταξη για να ζήσει). Αφήνω πάντως κι ένα ενδεχόμενο να είχε πράγματι δίκιο ο άνθρωπος επειδή όποιος έχει δοκιμάσει να διακόψει νόμιμα σύνταξη συγγενή του που πέθανε (ενεργώντας δηλαδή υπεύθυνα, νόμιμα και άμεσα με το θάνατο) ξέρει από πρώτο χέρι τι απίστευτη γραφειοκρατία σου δημιουργούν. Τα περισσότερα ταμεία δεν αρκούνται σε μία απλή ληξιαρχική πράξη θανάτου (που προφανώς επαρκεί για να παύσει η σύνταξη) αλλά θέλουν αίτηση με όλα τα σχετικά (πρακτικά πλήρη νομιμοποίηση του κληρονόμου, με πιστοποιητικά εγγυτέρων κλπ), λες κι αν τους το δηλώσει κάποιος που δεν είναι κληρονόμος θα αλλάξει το γεγονός ότι ο πεθαμένος πέθανε (!) Οπότε εύλογα κάποιος μπορεί να σκεφτεί "σιγά μην σκοτώνομαι για δική σας χάρη, εγώ θα συνεχίσω να τα εισπράττω κι άμα μπορείτε πιάστε με". ...

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια