Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΕΚ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπεγράφη από τον Πρωθυπουργό και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) η απόφαση της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με την αιτιολογία της απόφασης, η κυβέρνηση προβαίνει στη λήψη του έκτακτου αυτού μέτρου, ωθούμενη από λόγους δημοσίου συμφέροντος, λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος και ειδικότερα το αρ.22 παρ.4 περί επίταξης προσωπικού σε περίπτωση ανάγκης, προκειμένου ν’ αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο μη ομαλής διεξαγωγής των Πανελληνίων Εξετάσεων λόγω των απεργιών που αναμενόταν να προκηρυχθούν από τα συνδικαλιστικά όργανα των εκπαιδευτικών.

Παράλληλα παρέχεται σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς εξουσιοδότηση λήψης κάθε αναγκαίου μέτρου προς επίτευξη τους ως άνω στόχου. Από την πλευρά του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών (ΟΛΜΕ) γίνεται λόγος περί αντισυνταγματικότητας και «πρωτοφανούς αποφάσεως» καθώς «δε νοείται προληπτική επιστράτευση» ενώ εκπρόσωπος του οργάνου εξέφρασε την πρόθεση των καθηγητών να καταθέσουν αίτηση ακυρώσεως και αναστολής της απόφασης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια