Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 30ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗ


Την Πέμπτη θα βρεθούν ενώπιον του ανακριτή οι δύο συλληφθέντες για τη δολοφονία πριν μερικές εβδομάδες του 30χρονου Γιώργου Κοτσιλίδη στην Δάφνη, οι οποίοι κατηγορούνται για ληστεία και ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωση του σχεδίου της ληστείας του θύματος, γιου ενεχυροδανειστή, είχε η 24χρονη που συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη συνεργό της στο αεροδρόμιο ερχόμενοι από Γερμανία, ενώ ρόλο στην υπόθεση και την τραγική κατάληξη είχαν ακόμη δύο δράστες.

Η νεαρή γυναίκα, που είχε γνωρίσει μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης τον 30χρονο, φέρεται να ομολογεί μεν τη συμμετοχή της στην υπόθεση της δολοφονίας, αλλά αποποιείται τον ρόλο του «εγκεφάλου» που οργάνωσε το σχέδιο και υποστηρίζει ότι για τη συμμετοχή της στην ληστεία πήρε από το φίλο της 4.500 ευρώ και ένα σακουλάκι με κοσμήματα.

Η οικογένεια του 30χρονου δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στο στάδιο της ανάκρισης, μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των δραστών για τη δολοφονία του παιδιού τους. Οι γονείς του μάλιστα στη θέα των κατηγορουμένων δεν άντεξαν και επιτέθηκαν εναντίον της 24χρονης κατηγορούμενης.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι κατηγορούμενοι ελέγχονται για την διάπραξη και άλλων ληστειών, κατεύθυνση που φαίνεται να έδωσε με την κατάθεσή της στην Αστυνομία, φίλη της 24χρονης και βασική μάρτυρας κατηγορίας.

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των πρωταγωνιστών, σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν αδιάσειστα στοιχεία για την εμπλοκή τους στην δολοφονία του 30χρονου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει η Αστυνομία, το όλο σχέδιο της ληστείας του 30χρονου οργάνωσε το ζευγάρι των κατηγορουμένων καθώς γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του θύματός τους.

Στην εξιχνίαση πάντως του εγκλήματος βασικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε η κατάθεση της φίλης της 24χρονης, η οποία αυτοβούλως προσήλθε στην αστυνομία μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος και περιέγραψε όσα της είχε εξομολογηθεί η κατηγορούμενη, όπως επίσης και ότι σχεδίαζαν με τον φίλο της να διαφύγουν στη Γερμανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 24χρονη ομολόγησε ότι πριν από περίπου ένα μήνα ο φίλος της είχε την ιδέα να προσεγγίσει η ίδια μέσω του διαδικτύου τον 30χρονο Γιώργο Κοτσιλίδη και με το πρόσχημα της ερωτικής συνάντησης να οργανώσουν σχέδιο να τον ληστέψουν.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια