Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ PSI


Οκτώ ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας την Παρασκευή (22/3) στο πλαίσιο εκδίκασης της υπόθεσης σχετικά με το «κούρεμα» των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Συνολικά, αγόρευσαν είκοσι επτά (27) δικηγόροι ενώ έξω από το ΣτΕ βρέθηκαν περίπου εξακόσιοι (600) ομολογιούχοι, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική απώλεια που υπέστησαν εξαιτίας του PSI.

Η απόφαση του Δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί εντός του προσεχούς καλοκαιριού.

Να σημειωθεί ότι στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει φυσικά πρόσωπα, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων κ.α., οι οποίοι στρέφονται κατά του Ελληνικού Δημοσίου, ζητώντας ακύρωση της απόφασης για το «κούρεμα» (PSI) ομολόγων συνολικής αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι προσφεύγοντες υποστήριξαν ότι η κυβερνητική απόφαση έρχεται σε αντίθεση με βασικές αρχές του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ενώ, όπως υπογραμμίστηκε, από το «κούρεμα» των ομολόγων το δημοσιονομικό όφελος ήταν ασήμαντο, ενώ αντίθετα θα υπάρξει μεγάλη μελλοντική ζημιά, καθώς κανένας πλέον πολίτης δε θα στηρίξει (αγοράσει) τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου.

http://www.lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια