Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Η Συνήγορος του Πολίτη, κ. Καλλιόπη Σπανού παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευ. Μεϊμαράκη την ετήσια έκθεση για το έργο της ανεξάρτητης Αρχής για το 2012.

Σύμφωνα με την έκθεση [Link], το βασικό αίτημα, το οποίο μεταφέρεται από τους πολίτες προς τα μελή της Αρχής, είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα ζητούμενα στην παρούσα συγκυρία είναι η αναλογικότητα στην κατανομή των βαρών, ο σεβασμός των δικαιωμάτων χωρίς διακρίσεις, η τήρηση των κανόνων με διαφάνεια και ευελιξία σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων και παράλληλα, η παροχή διεξόδων και στήριξης εκ μέρους της πολιτείς προς τους πολίτες που δοκιμάζονται.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υπάρξει υποχώρηση στο επίπεδο της προστασίας των δικαιωμάτων ούτε να αφήσουμε να μετεξελιχθεί η οικονομική κρίση σε αμφισβήτηση της κοινωνικής συνύπαρξης και του κράτους δικαίου. Δεν δοκιμάζονται μόνον οι πολίτες αλλά και το κράτος, ως εγγυητής της συλλογικότητας και της κοινωνικής αλληλεγγύης», τόνισε η κ. Σπανού, κατά την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια