Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΑΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ 162 ΕΚ. ΕΥΡΩ


Τα 162 εκατομμύρια ευρώ φθάνουν τα πρόσθετα ποσά που θα έχουν εισπράξει οι συνταξιούχοι δικαστικοί ή οι κληρονόμοι τους από το 2000 και μετά, βάσει δικαστικών αποφάσεων. Εγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει αναλυτικά τα ποσά που έχουν καταβληθεί από το 2000 μέχρι σήμερα και που πρόκειται να καταβληθούν έως και τον Νοέμβριο του 2014.

Στοιχεία για τα δικαστικώς επιδικασθέντα-καταβληθέντα οφειλόμενα ποσά προς τους δικαστικούς λειτουργούς της χώρας είχε ζητήσει από τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής είχε επισημάνει ότι οι δικαστικοί κατά τα έτη 2000 έως και 2012 επεδίωξαν δικαστικώς την ικανοποίηση διαφόρων οικονομικών αξιώσεων τους έναντι του Ελληνικού Δημοσίου και αναλόγως τους επιδικάσθηκαν οι αξιώσεις τους αυτές, καταβλητέες από το Ελληνικό Δημόσιο. Ο βουλευτής ζητούσε να ενημερωθεί ποια ποσά επιδικάσθηκαν και πότε, πόσα από αυτά έχουν εξοφληθεί, πόσα υπολείπονται και πόσα έχουν εξοφληθεί δια μετρητών και δια ομολόγων.

το Βήμα 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια