Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΕΣ VS FACEBOOK


Η αυστριακή ομάδα φοιτητών νομικής europe-v-facebook θα καταθέσει μήνυση στην Ιρλανδία για την πολιτική απορρήτου του Facebook

Στα ιρλανδικά δικαστήρια θα στραφεί άμεσα η ομάδα europe-v-facebook, αμφισβητώντας τις αποφάσεις που πήρε η επιτροπή προστασίας προσωπικών δεδομένων της χώρας, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή για την πολιτική απορρήτου που τηρεί το Facebook. Αιτία για την έρευνα ήταν οι καταγγελίες που είχε καταθέσει η αυστριακή ομάδα φοιτητών νομικής στη ρυθμιστική αρχή της χώρας, καθώς στην Ιρλανδία βρίσκεται η θυγατρική του Facebook που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία του κοινωνικού δικτύου εκτός ΗΠΑ και Καναδά.

Σύμφωνα με την ομάδα των φοιτητών, μερικές από τις αποφάσεις κινούνται όντως προς τη σωστή κατεύθυνση, αναγκάζοντας για παράδειγμα το Facebook να απενεργοποιήσει τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπων στην Ευρώπη. Ωστόσο, προσθέτουν, η ρυθμιστική αρχή θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα για να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειρισθούν πιο αποτελεσματικά τα προσωπικά τους δεδομένα.

«Προφανώς οι Ιρλανδοί δεν έχουν πολιτικό κίνητρο για να τα βάλουν με εταιρείες σαν το Facebook, αφού οι θέσεις εργασίας που δημιουργούν οι εταιρείες αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομία της χώρας», δήλωσε στο Reuters ο Max Schrems, ιδρυτής της europe-v-facebook.

Το επιχείρημα αυτό αντέκρουσε ο Gary Davies, αναπληρωτής πρόεδρος της επιτροπής, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο και υποστηρίζοντας πως οι επενδύσεις του Facebook στην Ιρλανδία δεν επηρέασαν τη ρυθμιστική αρχή. «Χειριστήκαμε την υπόθεση με επαγγελματισμό και προσήλωση, κάτι που φαίνεται από τις αλλαγές που εισηγηθήκαμε στο Facebook, σχετικά με τον τρόπο χρήσης των δεδομένων των χρηστών», είπε χαρακτηριστικά.

www.kathimerini.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια