Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ: ΕΡΕΥΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ


Ο Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, διαβίβασε χθες φάκελο στον πρόεδρο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, με στοιχεία και αντίγραφα τιμολογίων από τα οποία προκύπτει υπερτιμολόγηση φαρμάκων

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γ. Σούρλας διαβίβασε χθες φάκελο στον πρόεδρο της Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, αντιεισαγγελέα Εφετών, κ. Β. Φλωρίδη με στοιχεία και αντίγραφα τιμολογίων από τα οποία προκύπτει η υπερτιμολόγηση φαρμάκων και ζήτησε τη διενέργεια σχετικής έρευνας.

Ο κ. Σούρλας, σε σχετική ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για περιπτώσεις κοινωνικά ανάλγητων προσώπων, τα οποία, ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, «συνεχίζουν αδίστακτα να κερδοσκοπούν και μάλιστα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας απέναντι σε εκείνους που δίνουν μάχη για τη ζωή και εκείνους που προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανά τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου, ραδιοφάρμακο, το οποίο εισάγεται στην τιμή των 623 ευρώ διατίθεται στους Έλληνες ασθενείς έναντι 3.300 ευρώ ενώ στη Γαλλία με 1.087 ευρώ. Ο κ. Σούρλας, τέλος, τόνισε ότι η ανάρτηση στο διαδίκτυο των τιμών των φαρμάκων που ισχύουν στην Ελλάδα και των αντίστοιχων τιμών στο εξωτερικό θα συμβάλλει στη διαφάνεια και θα αποτελέσει πλήγμα για την κερδοσκοπία και την εκμετάλλευση.

http://www.lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια