Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Καρ. Παπούλιας, αποδεχόμενος το αίτημα των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, δέχθηκε χθες το προεδρείο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Καρ. Παπούλιας, αποδεχόμενος το αίτημα των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, δέχθηκε χθες το προεδρείο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, το οποίο αποτελείται από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ι. Αδαμόπουλο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Στ. Μανουσάκη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, κ. Ν. Βαλεργάκη.

Το προεδρείο της Ολομέλειας, με σχετική ανακοίνωσή του, τονίζει ότι πραγματοποιήθηκε «μια ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για τα φλέγοντα ζητήματα του κλάδου και της Δικαιοσύνης, γενικότερα». Οι εκπρόσωποι των δικηγόρων της χώρας ανέφεραν χαρακτηριστικά στον κ. Παπούλια ότι ο κλάδος τους υφίσταται «μια συστηματική και άνευ προηγουμένου στοχοποίηση, η οποία βρίσκεται εσχάτως σε εξέλιξη, πάνω στη βάση μιας στρεβλής και πλήρως αναντίστοιχης προς την ελληνική πραγματικότητα και τις συνθήκες της αγοράς κατανόησης της δήθεν αναγκαιότητας του «ανοίγματος» του δικηγορικού επαγγέλματος».

Επισήμαναν μάλιστα, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ότι οι δικηγόροι σήμερα βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και τόνισαν ότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν πλέον να χαρακτηρίζονται ως προνομιούχοι. Τέλος, η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, στη σχετική ανακοίνωσή της, εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας καθώς και για την κατανόηση και το ειλικρινές ενδιαφέρον, με το οποίο προσέγγισε τις θεσμικές ανησυχίες των δικηγόρων της χώρας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι αντίστοιχο αίτημα έχει υποβληθεί και προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αντ. Σαμαρά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια διεξοδική συζήτηση για όσα απασχολούν τους δικηγόρους σήμερα, ιδίως εν μέσω της παρούσας δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια