Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΖΗΤΑ Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής παραχώρησε συνέντευξη τύπου με κεντρικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων και στις φυλακές της χώρας.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Γρ. Γερακαράκος χαρακτήρισε το υπό εξέταση ζήτημα ως «βόμβα», η οποία απειλεί την κοινωνία, τον Έλληνα αστυνομικό και τον κρατούμενο. Έκανε λόγο για «κρατητήρια-στάβλους» ενώ τόνισε ότι η χωρητικότητα των κρατητηρίων έχει κορεστεί καθώς ο αριθμός των κρατουμένων είναι τριπλάσιος από τον προβλεπόμενο.

Ζήτησε, ακόμα, παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου να ρυθμιστεί το ζήτημα του χρόνου κράτησης με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, κ. Σπ. Κρικέτος, έκανε λόγο για «υγειονομική βόμβα» μέσα στα αστυνομικά τμήματα λόγω των υπεράριθμων κρατουμένων και για ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν φροντίζει να εφαρμόζεται ο νόμος.

Τέλος, στη συνέντευξη τύπου παρέστη και εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που προκαλούν την παράταση της κράτησης των μη ποινικών κρατουμένων.

http://www.lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια