Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ


Πληθαίνουν οι καταγγελίες πολιτών για τις εισπρακτικές εταιρείες στη ΓΓ Καταναλωτή
Σημαντικός αριθμός καταγγελιών και διαμαρτυριών εις βάρος εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, έχει υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Σημαντικός αριθμός καταγγελιών και διαμαρτυριών εις βάρος εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, έχει υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, σύμφωνα με έγγραφο του υφυπουργού Ανάπτυξης, κ. Αθ. Σκορδά, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο υφυπουργός επισημαίνει ότι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έχει ήδη προβεί στην επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 390.000 ευρώ σε έξι εισπρακτικές εταιρείες, ένα δανειστή και μια εταιρεία μη εγγεγραμμένη στο Μητρώο Εταιρειών Ενημέρωσης.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, κου Χρ. Δήμα, ο οποίος ζήτησε την επανεξέταση και την τροποποίηση του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών. Ο βουλευτής μάλιστα αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε περιστατικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων και σε περιπτώσεις κατάχρησης του δικαιώματος επικοινωνίας με τον οφειλέτη.

http://www.lawnet.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια