Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 6 ΤΟΥ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΩΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΩΝ


Ομόφωνα αθωωτική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας για τους έξι κατηγορούμενους (πρώην πρόεδρος χιονοδρομικού Χρήστος Παπάς και πέντε εργαζόμενοι) της υπόθεσης του θανάτου του 25χρονου σκιέρ στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδιών, τον Δεκέμβριο του 2010. Οι δικηγόροι υπεράσπισής τους κ.κ. Τζώρτζης, Ζυγουλιάνος και Τσακτάνης (από Λαμία) απόδειξαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την αθωότητα των πελατών τους.

Η διαδικασία ξεκίνησε στο ακροατήριο στις 10.30 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα με την ανακοίνωση της έδρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι απαλλακτική ήταν και η εισήγηση της εισαγγελέα της έδρας.

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αναδείχθηκε η εμπειρία με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους στο χιονοδρομικό κέντρο εδώ και δεκάδες χρόνια οι εργαζόμενοι και η διοίκηση, έχοντας να αντιμετωπίσουν δυσχερείς καιρικές συνθήκες και εκατοντάδες ως χιλιάδες επισκέπτες και αθλητές. Ειδικά τη μέρα του συμβάντος, ήταν περισσότερες από 450 οι κάρτες χιονοδρόμων που κόπηκαν στο χιονοδρομικό, εκτός των αθλητών (που σημαίνει 2-3.000 καταβάσεις, όπως είπε ο κ. Ζυγουλιάνος), χωρίς κανείς να εντοπίσει πρόβλημα στη μοναδική πίστα που λειτουργούσε εκείνη τη μέρα (‘Παράδεισος’) αφού ήταν η πρώτη μέρα λειτουργίας για τη συγκεκριμένη περίοδο (2010-11).

Ειδικότερα ο συνήγορος υπεράσπισης ενός των κατηγορουμένων, παλιός χιονοδρόμος κ. Τσακτάνης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα 3-5 Πηγάδια είναι ‘η μάνα της χιονοδρομίας της χώρας μας’ και κάποιοι των κατηγορουμένων και των μαρτύρων ‘ιερά τέρατα’ του χώρου, που ασκούν τα καθήκοντά τους υπερβάλλοντας δυνάμεις και καθήκον.

Από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η επιχειρηματολογία εστιάστηκε στην ύπαρξη πετρών στην πίστα, σε μία από τις οποίες προσέκρουσε ο θανών και έχασε τη ζωή του. Στον ισχυρισμό αυτό ο κ. Τζώρτζης υπογράμμισε ότι τη μέρα του συμβάντος αυτόπτης μάρτυρας φίλος του θύματος είχε αναφέρει ότι το σώμα του θύματος ήταν εκτός πίστας, πράγμα που ανασκεύασε στη συνέχεια.

Την αθωωτική απόφαση υποδέχτηκαν με ανακούφιση οι έξι κατηγορούμενοι, που στις απολογίες τους αναφέρθηκαν στην ευθύνη με την οποία ασκούν το έργο τους, ειδικά σε ζητήματα ασφάλειας πίστας, τη στιγμή που στον χώρο αθλούνται καθημερινά εκατοντάδες αθλητές όλων των ηλικιών. Τέλος, αναφερόμενοι στον θάνατο του 25χρονου εξέφρασαν τη βαθιά λύπη τους, τονίζοντας ότι ως θαμώνα του χιονοδρομικού τον θεωρούσαν μέλος της μεγάλης οικογένειας των 3-5 Πηγαδιών.

http://www.epea.com.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια