Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

ΘΕΜΙΤΗ Η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ


Η διοίκηση του Facebook ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με υπευθύνους των φυλακών προκειμένου να διαγραφούν όσοι λογαριασμοί ανήκουν σε κρατούμενους και φαίνεται να είναι ενεργοί

Το Ομοσπονδιακό Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών απέρριψε προσφυγή που είχε καταθέσει κρατούμενος των φυλακών της Pennsylvania, ο οποίος ισχυριζόταν ότι λόγω της απαγόρευσης χρήσης του Facebook εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος παραβιάζεται το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

Ο Mark Nixon, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, δήλωσε ότι η επιβαλλόμενη απαγόρευση προσβάλλει την προσωπικότητά του και το σχετικό συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του.

Παρ’ όλα αυτά, οι ισχυρισμοί του Nixon δε φάνηκαν να πείθουν το Δικαστήριο, το οποίο τελικά έκρινε ότι η χρήση του Facebook ορθώς απαγορεύεται εντός του χώρου των φυλακών ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται για θεμιτό περιορισμό που δικαιολογείται από το σκοπό του σωφρονισμού.

Να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια επιχειρείται η επιβολή καθολικής απαγόρευσης της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και εν γένει της διαδικτυακής επικοινωνίας των κρατουμένων καθώς συχνά παρατηρούνται φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των φυλακών. Τέλος, να αναφερθεί ότι η διοίκηση του Facebook ήδη βρίσκεται σε επικοινωνία με υπευθύνους των φυλακών προκειμένου να διαγραφούν όσοι λογαριασμοί ανήκουν σε κρατούμενους και φαίνεται να είναι ενεργοί.

lawnet.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια