Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΚΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ


                Άλλη μία μέρα αποχής των δικαστών από τα καθήκοντά τους. Δυστυχώς τίποτα δεν προμήνυε ότι θα φτάναμε εδώ. Το καλοκαίρι έλεγες πως έφταιγε η ζέστη, λίγο ο Αύγουστος και τα δικαστήρια ήταν κλειστά, λίγο το κλίμα γενικά στραβό, ήλπιζες όμως για τον χειμώνα.

                 Και να ‘μαστε στον Σεπτέμβρη στον οποίο ελπίζεις πως θα γίνει το δυναμικό come back, η αγορά μάλλον θα ανθίσει, άλλωστε τα δικαστήρια είναι ανοιχτά και τα εκκρεμή δικαστήρια νομίζεις θα σου αποφέρουν χρήματα.
                  Και ξαφνικά οι δικαστές αρνούνται να δικάσουν!! Δεν πειράζει λες μπόρα είναι θα περάσει, που θα πάει θα σταματήσουν. Μα αυτοί τελικά δεν σταματάνε πουθενά. Αν χαθεί και
--> ο Νοέμβρης πάει τελείωσε πότε θα γίνουν δικαστήρια τον Δεκέμβρη με τα Χριστούγεννα ή μήπως θα αφήσουν οι γραμματείς μετά από τόση ξεκούραση να αλλάξει κάτι. Αφού έχουν συνηθίσει να κάθονται τόσους μήνες γιατί να δουλέψουν με τέτοιες μειώσεις. Και αν γίνουν εκλογές σκέφτεσαι..
Νομίζεις πως όλα αυτά είναι προβληματισμοί μόνο δικοί σου και πως μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Δεν μπορεί οι άλλοι θα έχουν δουλειά και εσύ θα είσαι ο μόνος που κάτι δεν κάνεις σωστά. Και μετά φτάνεις στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όπου έχεις πάει για να βγάλεις την σύνταξη του πατέρα σου και βλέπεις τόσους μα τόσους παλιούς συμφοιτητές και αναρωτιέσαι τι γίνεται εδώ. Χλομά πρόσωπα, μαζεμένα, σχεδόν ντρέπονται γι αυτό που κάνουν. Και όμως πως να ζήσουν. Έχουν καταλήξει για να επιβιώσουν αφού τα δικαστήρια είναι κλειστά να βγάζουν μέχρι και συντάξεις, να κάνουν φορολογικές δηλώσεις, να κάνουν κανένα ιδιαίτερο σε λατινικά και αρχαία μπας και μπει κανένα ψιλό στην τσέπη.
                  Παλιά όποιον και να έβλεπες είχε δεν είχε δουλειά θα σου έλεγε πόσο τρομερός είναι σε αυτό που κάνει και πόσο τα καταφέρνει και πως όλα του πάνε καλά. Τώρα πια κανείς δεν έχει κουράγιο ούτε ψέματα να πει και όλοι λένε πως κατάντησαν μετά από τόσα χρόνια σπουδών να τρέχουν για πράγματα που ποτέ δεν σπούδασαν. να προσπαθούν να βρουν λύσεις σε πράγματα τα οποία δεν υπάρχουν λύσεις και ο τροχός να μην λέει να γυρίσει με τίποτα.
Κι όμως θα γυρίσει …

Καλημέρα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια