Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ


Γνωμοδότηση αναφορικά με τις συνθήκες ανταγωνισμού στον κλάδο των τσιμέντων ή σε επιμέρους κλάδο των δομικών υλικών, επεξεργάζεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού, όπως γίνεται γνωστό σε έγγραφο του προέδρου της Επιτροπής Ευάγγελου Κυριτσάκη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ για την ύπαρξη καρτέλ στον κλάδο των δομικών υλικών.

Όπως ενημερώνει επίσης ο κ. Κυριτσάκης, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, ήδη από το 2008, έχοντας εντοπίσει τον κομβικό ρόλο των τομέων της οικονομίας που αφορούν στα δομικά υλικά, διεξήγαγε σχετικές έρευνες και συγκεκριμένα στον χάλυβα, στο έτοιμο σκυρόδεμα και στα τούβλα. Επίσης, μετά από πληθώρα δημοσιευμάτων σχετικά με τις διατηρούμενες υψηλές τιμές νεόδμητων ακινήτων, διενήργησε αυτεπάγγελτη έρευνα στον κλάδο των κατασκευών.

Όλες οι ανωτέρω σχετικές έρευνες έχουν ολοκληρωθεί και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδικαστούν ή αναμένεται η έκδοση αποφάσεων επί των υποθέσεων αυτών.

Η υπόθεση του αυτεπάγγελτου ελέγχου στον κλάδο των τούβλων τέθηκε στο αρχείο, διότι από την έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν διαπιστώθηκε απαγορευμένη σύμπραξη ή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης επιχειρήσεων του κλάδου.

Καθημερινή 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια