Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ


Καταργείται πριν από την εκταμίευση της δόσης η υποχρεωτική παρουσία δικηγόρου για τη σύνταξη των σειράς εγγράφων ενώπιον συμβολαιογράφου (νόμος του 1954).

Πριν την εκταμίευση της δόσης προβλέπεται το άνοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων με ειδικές παρεμβάσεις για την άρση των περιορισμών που ισχύουν σε κάθε επάγγελμα ξεχωριστά.

Με στόχο τη διαφάνεια κάθε επαγγελματική ένωση θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει σε ιστοσελίδα της ενδεικτικές αμοιβές για κάθε προσφερόμενη υπηρεσία.

———————————————————————————————-

Παρεμβάσεις για το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών με στόχο να πέσουν οι τιμές, αλλά και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς (του ΟΑΣΑ, του ΜΕΤΡΟ και του ΟΣΕ), «τουλάχιστον κατά 25%», προβλέπει το νέο μνημόνιο με την τρόικα.

Μετά την ολοκλήρωση των δημοσιονομικών μέτρων που παρουσίασε στο σύνολό τους «Το Βήμα» την Κυριακή, χθες ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του κεφαλαίου με τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και μεταφορών οι οποίες θα φέρουν δραματικές αλλαγές στη λειτουργία της οικονομίας με επιπτώσεις για τους εργαζόμενους σχεδόν σε όλους τoυς κλάδους. Πολλές από τις παρεμβάσεις αποτελούν «προαπαιτούμενες δράσεις» (prior actions) για την καταβολή της δόσης που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Το κεφάλαιο του μνημονίου (6. Efficient Network Industries and Services) που παρουσιάζει αυτούσιο σήμερα «Το Βήμα» περιέχει (μεταξύ άλλων) σημαντικές παρεμβάσεις σε διάφορους κλάδους:

το Βήμα 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια