Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΟΚ: ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΣΗΜΕΡΑ


Ένας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός του περιστατικού που σημειώθηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί μέσα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, όταν μια τσιγγάνα άρχισε να πυροβολεί εναντίον άλλου τσιγγάνου στο γραφείο της ανακρίτριας στο κτίριο 9 της Ευελπίδων. 

Ενας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και ακόμη ένας τραυματίστηκε στο πόδι. Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι στο γραφείο της ανακρίτριας είχε μεταφερθεί ομάδα τσιγγάνων οι οποίοι εμπλέκονταν σε υπόθεση θανάτου ενός παιδιού. Η γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε το δολοφόνο του 14χρονου παιδιού της, μπροστά στα μάτια της ανακρίτριας. Το τσιγγανόπουλο είχε χάσει τη ζωή του μέσα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι ενώ παιδιά «έπαιζαν» με τα όπλα των γονέων τους κατά τις εφημερίδες.
Πανικός επικρατεί αυτή την ώρα στα δικαστήρια. Δικηγόροι, δικαστικοί υπάλληλοι και όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο δεν επιτρέπεται να αποχωρήσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο δικαστήριο, η αυτοδικία παίρνει την απονομή της δικαιοσύνης στα χέρια της. Είτε σε αίθουσες είτε στα κτίρια έχει ξανασυμβεί. Πολλοί την επικαλούνται αισχάτως. Ιδίως στο όνομα πολιτικών απόψεων και αρχών. Για τη μάνα βέβαια δεν είναι το ίδιο. Για τον πατέρα που πυροβόλησε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου δεν είναι το ίδιο. Αν και ο ποινικός κώδικας δεν διαφοροποιεί τη ρύθμιση της αυτοδικίας η μάνα μπροστά στο δολοφόνο του μικρού της παιδιού νοιώθει κάτι παραπάνω από το χρυσαυγίτη μπροστά σε ένα πακιστανό. Η δικαιοσύνη και ο τρόπος απονομής της βοηθούν με τον τρόπο τους το βρασμό της ψυχής κάθε προσωπικά εμπλεκόμενου.
Αν η ποινική δικαιοσύνη έχει ως βασικό σκοπό την κοινωνική ειρήνη και τον περιορισμό της αυτοδικίας πρέπει να καταλάβει πού κάνει λάθος.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια