Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΣΤΟ ΣΤΕ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν περίπου 3.000 κάτοικοι της Κρήτης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων στρεφόμενοι κατά της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν περίπου 3.000 κάτοικοι της Κρήτης και εκπρόσωποι τοπικών φορέων στρεφόμενοι κατά της απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων, με την οποία προβλέπεται η κατασκευή 33 αιολικών σταθμών (αιολικών πάρκων) ισχύος 1.077MW σε όλο το νησί.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την ακύρωση της απόφασης καθώς όπως ισχυρίζονται, η κατασκευή των αιολικών πάρκων θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ποιότητα ζωής των κατοίκων ενώ παράλληλα παραβιάζεται το δικαίωμά τους σ’ ένα υγιές περιβάλλον.

Ακόμα, επισημαίνουν ότι το 50% περίπου των αιολικών πάρκων έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί εντός περιοχής προστατευμένης από το Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο «Natura 2000» όπως και σε Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ).

Σημειώνεται δε, ότι ένα επιπλέον ποσοστό 20% των αιολικών σταθμών πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή του Ψηλορείτη, η οποία εδώ και 10 χρόνια έχει ενταχθεί στα προστατευόμενα από την UNESCO γεωπάρκα. Τέλος, τονίζουν ότι δεν έχει υπάρξει εγκεκριμένος προγραμματισμός εκ μέρους των αρμόδιων αρχών για ανάπτυξη παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη.

LAWNET

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια