Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ


Για πρώτη φορά από την ημέρα που προβλέφθηκε στον Κανονισμό Εσωτερικής Λειτουργίας της Εισαγγελίας η δημιουργία Γραφείου Τύπου, ορίστηκε από την νέα Προϊσταμένη Παναγιώτα Φάκου, εισαγγελέας εκπρόσωπος Τύπου.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά λοιπόν εκπρόσωπος του νεοσυσταθέντος Γραφείου Τύπου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ορίστηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτριος Ζημιανίτης.

Ο κ Δημήτριος Ζημιανίτης που έχει σπουδάσει νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων στο Ποινικό Δίκαιο και στην Εγκληματολογία από το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι υποψήφιος διδάκτορας Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1999. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπηρετεί ως Εισαγγελέας Γνωμοδοτήσεων. Από το 2002 έως το 2008 υπηρέτησε με απόσπαση στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως σύμβουλος σε θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ο κ. Ζημιανίτης έχει λάβει μέρος σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει οριστεί ως εθνικό σημείο επαφής για τα εγκλήματα φυλετικού μίσους στον Οργανισμό για την Ανάπτυξη και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) από το 2011 και έχει επιλεγεί με Απόφαση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως αναπληρωματικό μέλος της Επιβλέπουσας Επιτροπής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από φέτος και με 3ετή θητεία. Είναι αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

www.capital.gr
http://www.ethemis.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια