Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ


Καταδικάζει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την τροπολογία που αφορά στη μείωση της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου.

Παράλληλα, καλεί τους Έλληνες Βουλευτές να αντισταθούν μέχρι τέλους στις προτεινόμενες ρυθμίσεις και να τις καταψηφίσουν, επιδεικνύοντας τη δέουσα ευαισθησία στα δικαιώματα της πλέον ευάλωτης κατηγορίας των Ελλήνων πολιτών.

Οι τροποποιήσεις που εισηγείται ο Υπουργός Οικονομικών όχι μόνο δεν βελτιώνουν την αρχική τροπολογία, αλλά αντίθετα την καθιστούν ακόμη χειρότερη και ακόμη πιο επικίνδυνη για τους ασφαλισμένους και τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος.

Και συμπληρώνει ότι : «Οι τροποποιήσεις αυτές δείχνουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Υπουργός Οικονομικών τείνει ευήκοα ώτα μόνο προς την πλευρά της Διοίκησης του Επικουρικού Κεφαλαίου και της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, επιχειρώντας να εξασφαλίσει τα δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας παντελώς για τα νόμιμα δικαιώματα τής πιο ευάλωτης κατηγορίας των συμπολιτών μας που έπεσαν ή θα πέσουν θύματα τροχαίων ατυχημάτων».

Ο κ.Αδαμόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι είναι φανερό πλέον και μετά τις τροποποιήσεις αυτές ότι γίνεται συνολική προσπάθεια, με άλλοθι τα προβλήματα του Επικουρικού Κεφαλαίου, να αλλάξει όλο το νομικό καθεστώς που αφορά στην υποχρεωτική ασφάλιση της αστικής ευθύνης εκ τροχαίων ατυχημάτων εισάγοντας ρυθμίσεις που αποτελούν προάγγελο αντίστοιχων μελλοντικών ρυθμίσεων για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις για το επικουρικό κεφάλαιο σε σχέση με τα τροχαία ατυχήματα αποτελεί μία από τις αιτίες που απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι Αθηνών και Πειραιώς.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια