Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Αποζημίωση ύψους 15δις. δολαρίων ζητείται από το Facebook για παραβίαση προσωπικών δεδομένων χρηστών


Αγωγή με την οποία ζητείται αποζημίωση ύψους 15δις. δολαρίων κατατέθηκε κατά της εταιρείας Facebook, για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατηγορείται ότι, χωρίς να έχει λάβει την προηγούμενη συγκατάθεση των χρηστών, εγκαθιστά ένα αρχείο «cookie» στο υπολογιστή τους και «παρακολουθεί» την διαδικτυακή περιήγηση των τελευταίων σε άλλες ιστοσελίδες, ακόμη και μετά την αποσύνδεση από το λογαριασμό τους.

Δικηγόροι της εταιρείας αρνούνται όσα της καταλογίζουν και ζητούν να απορριφθεί η ασκηθείσα αγωγή καθώς δεν παρέχονται επαρκή αποδεικτικά στοιχεία που να θεμελιώνουν τις κατηγορίες. Προσθέτουν δε ότι πρόκειται για γενικόλογους ισχυρισμούς που δε βασίζονται σε συγκεκριμένα δεδομένα.

Να σημειωθεί τέλος ότι το Facebook, στο πλαίσιο των αλλεπάλληλων δικών που έχουν διεξαχθεί τα τελευταία χρόνια για θέματα ιδιωτικότητας και προσωπικών δεδομένων έχει υποστεί αυστηρούς ελέγχους τόσο από τις αμερικανικές όσο και από τις ευρωπαϊκές αρχές.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια