Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΜΕ 28% ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ


Στο 28% φαίνεται πως θα «κλείσει» ο συντελεστής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ύστερα από τις αντιδράσεις που προέβαλε η ΔΗΜ.ΑΡ. στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, ενώ ο αντίστοιχος συντελεστής για τις επιχειρήσεις διαμορφώνεται, κατά τα φαινόμενα, στο 15%.

Αναλυτικότερα, οι επιχειρήσεις θα φορολογούνται με συντελεστή 15%, ενώ ο ίδιος συντελεστής θα ισχύει και για τα μερίσματα. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, πως ο συνολικός φόρος στις επιχειρήσεις διαμορφώνεται λίγο κάτω από το 28%.

Το συγκεκριμένο θέμα ήταν ένα από τα βασικά ζητήματα που συζήτησαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελευταία σύσκεψη.

--> Σημειώνεται πως η τρόικα είχε εγκρίνει την πρόβλεψη για τη φορολόγηση επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών με ενιαίο συντελεστή 35% από το 1 ευρώ.

Τελικά, όμως, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στην καθιέρωση ενιαίου συντελεστή φορολόγησης 28% και όχι 35% για τα καθαρά εισοδήματα των ατομικών επιχειρήσεων, των ελευθέρων επαγγελματιών, των ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών, των εταιρειών περιορισμένης ευθύνης και των ανωνύμων εταιρειών, με αποτέλεσμα η τελική επιβάρυνση για τους ελεύθερους επαγγελματίες να είναι χαμηλότερη.

Επιπλέον, η φορολογία των καθαρών κερδών των ΑΕ και των ΕΠΕ θα μειωθεί από το 20% στο 15% για τα αδιανέμητα κέρδη και από το 25% στο 15% για τα διανεμόμενα.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σχολιάστε κόσμια